Webové stránky pro státní správu

Zveřejněno dne
12/2/2023
Contributors
Full name
Job title, Company name
Full name
Job title, Company name
Full name
Job title, Company name
Přihlášení k odběru newsletteru
Přihlášením k odběru souhlasíte s našimi zásadami ochrany osobních údajů.
Děkujeme! Váš požadavek byl přijat!
Ups! Při odesílání formuláře se něco pokazilo.

Víte, že webové stránky pro státní instituce/organizace mají svoje specifikum? Naprostou nezbytností je přístupnost pro všechny občany bez rozdílu. Zákon o přístupnosti webových stránek nabyl účinnosti dne 9. dubna 2019 vyhlášením ve Sbírce zákonů a jeho gestorem na území České republiky je Ministerstvo vnitra. Za přístupnou lze obecně považovat takovou webovou stránku či mobilní aplikaci, kterou bude osoba se zdravotním postižením schopna i přes svůj zdravotní hendikep za pomocí asistivních technologií či specializovaných programů, které má k dispozici, efektivně používat.

Zajistit přístupnost svých webových stránek by měly následující subjekty: stát, územní samosprávný celek, právnická osoba zřízená zákonem, právnická osoba zřízená nebo založená státem, územním samosprávným celkem nebo právnickou osobou zřízenou zákonem, dobrovolný svazek obcí, vysoká škola, škola a školské zařízení, kvalifikovaný správce systému elektronické identifikace.

Chcete mít přístupný web?
Nebojte se nám ozvat.

Technologie
Vývoj webu

Kreativní vouchery 2023

Ministerstvo kultury České republiky připravuje dotační výzvu "Kreativní vouchery" pro rok 2023
7/2/2023
Vývojáři
Vývoj webu

Webové stránky pro státní správu

Víte, že webové stránky pro státní instituce/organizace mají svoje specifikum? Naprostou nezbytností je přístupnost pro všechny občany bez rozdílu.
7/2/2023